Galetes saboroses.
Necessitaràs:
- 75g. de mantega
- un ou petit
- 275g.de farina
- 50g.d'almívar
- 100g. de sucre morè
- una culleradeta rasa de llevat
- una cullerada mitjana de canyella
Com es fa la pasta:
- Escalfa el forn a 170ºC. Tamisa la farina, la canyella i el llevat en el bol, i desprès afegeix-hi el sucre, tot remenant.
- Afegeix-hi la mantega a trossos. Barreja la farina i la mantega amb els dits, fins que la mescla sembli molles de pa.
- Trenca l'ou dins la gerra i bat-lo amb una forquilla. Afegeix-hi l'almívar i barreja'l bé amb l'ou.
- Fes un clot a la farina i aboca-hi la mescla d'ou. Treballa-ho bé fins a obtenir una bola de pasta.
- Introdueix la bola dins d'una bossa de plàstic. Fica-la al frigorífic 30 minuts, per amassar-la millor.
Per tallar la pasta:
- Fes servir tallapastas de formes diferents per tallar les galetes. Prem el tallapastes damunt la massa i desprès aixeca'l.
- Amb una espàtula, aixeca cada galeta i col.loca-la a la safata d'enfornar (si no hi caben totes, cou-les en dues fornades).
- Ara ja pots decorar les galetes com s'explica més avall.
Com decorar les galetes.
Busca diferents tallapastes per donar forma a les galetes. Pots fer formes d'animals, conills, gats, gossos, estels i fins i tot dinosaures. Heus aquí algunes coses que pots fer servir per decorar-les: cireres confitades, nous, ametlles, llavors de sèsam, panses de Corint,...
Com coure les galetes.
- Col.loca la plata en un nivell alt del forn. Cou-les 15 o 20 minuts, fins que estiguin daurades.
- Un cop cuites, treu-les del forn i col.loca-les sobre una reixeta metàl.lica. S'enduriran en assecar-se.
E.LakeSmallcountry
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada