dijous, 7 d’octubre del 2010
La planta dolça
Aquest estiu he descobert una nova planta i voldria compartir-la amb tots vosaltres. Aquest planta visualment no té res que sorprengui però si et portes una de les seves fulles a la boca i la mastegues notes un fort gust dolç que mai havia sentit abans en un vegetal. Però resulta que a part de la seva funció edulcorant té moltes més propietats. És una planta que regula el sucre de la sang, redueix la pressió arterial i regula l'aparell digestiu en general.
Aquesta descoberta la vaig gaudir visitant una petita explotació agrícola d’un poble de Burgos i a part de provar-la vaig ser obsequiada amb un esqueix que desitjo que arreli i creixi.
La planta de la que parlo és la Stevia Rebaudiana i el pagès de Burgos la va conèixer a través del català Josep Pàmies. He seguit més informació de les seves característiques a través del seu blog : http://joseppamies.wordpress.com/el-payes-de-la-stevia/
Si voleu, podeu obtenir més informació visitant la pàgina http://www.dolcarevolucio.cat/es/donde-hay-plantas o bé buscant per Internet.
Hi conec gent que ja la utilitza ja sigui perquè es diabètica o bé perquè prefereix edulcorar amb ella en lloc del sucre o la sacarina. En els herbolaris hi han preparats ja manufacturats o bé té la venen com fulla seca triturada i tu pots fer el preparat. És molt senzill: una tassa d’aigua calenta se barreja amb un quart de tassa de fulla seca de Stevia i es deixa reposar 24-48 hores es cola i es conserva en un envàs de vidre en la nevera. Amb unes gotetes es pot endolcir llet, iogurt, fruita, infusions,…
E. Lake Smallcountry
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada