dilluns, 23 de novembre del 2009

COM HO FEM PER SOPAR? -CONSELLS-

1.- Cal oferir aliments diferents als que els infants han menjat a l'escola al migdia, que els complementin. I que siguin de bona digestibilitat (fàcil de pair).
Millor peix o ou que no pas carn. Si s'opta per la carn, millor la magra (pollastre, gall d'indi, llom de porc...) que la més grassa (vedella, xai).
2.- Les preparacions han de facilitar la digestió. Vapor, bullit, papillota, planxa, forn... millor que fregits, arrebossats, guisats...
3.-L'hora de sopar ha de ser l'apropiada, com a mínim 2 hores abans d'anar a dormir.
4.-Intentar sopar amb els nostres fills. Sense tele, propiciant un ambient agradable i distès. Parlem de l'escola, dels amics, de les nostres feines, de la família... La taula és una de les millors eines de comunicació.
5.-L'hàbit alimentari que té tota la família serà el que tingui l'infant. Un bon exemple és el millor estri educatiu per facilitar que arreli un estil d'alimentació saludable. I els àpats que fa la família plegada, el millor moment per donar-lo.
6.-Si el sopar és molt d'hora i lleuger, i han d'estudiar o fer feines diverses, és bo que prenguin un petit ressopó (mig got de llet tebiona o una infusió relaxant, un iogurt...)
7.-Cal que les quantitats siguin les apropiades. Un sopar massa abundant, a banda d'afavorir el sobrepès o l'obesitat, pot representar una dificultat per agafar la son. No passa res si ens quedem una mica amb gana.
8.-Estructura i exemples del sopar : Primer plat + Segon plat + Postres.

Primers plats: tombet de verdura amb patata, sopa d'arròs o pasta, puré de carbassó, amanida amb llenties...
Segons plats: papillota de salmó, tonyina a la planxa amb amanida, remenat de samfaina amb ou, pollastre amb tomàquet...
Postres: taronja amb canyella, boletes de síndria i raïm, iogurt amb confitura, mató amb mel, pomes i peres al forn...


Oriol, pare de Nit, Ona i Jana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada