Mar de carbassó amb barqueta i illa
Ingredients (per a 4
persones)
-
4
carbassons
-
4
talls quadrats de formatge (mozzarella o manxego tendre) o de pernil dolç
-
4
llesques de pa fregit
-
Si
voleu, pastanaga, patata, carbassa, ceba...
-
Si
voleu, oli d’oliva, crema de llet, formatge fresc o ratllat...
Passos
-
Poseu
aigua en una cassola al foc. Tireu-hi un grapat de sal.
-
Mentrestant,
peleu una mica els carbassons. Amb un pelador com el de la foto és gairebé
impossible de fer-se mal. Talleu els carbassons pelats en trossos d’uns 4 cm.
-
Quan
l’aigua bulli, poseu els carbassons a l’olla i deixeu-los bullir uns 10 o 15
minuts segons la mida dels talls. També hi podeu afegir pastanaga, patata,
carbassa, ceba...
-
Quan
siguin cuits, deixeu refredar una mica i retireu una part del brou de cocció.
-
Tritureu-ho
tot amb la batedora electrònica. Hi podeu afegir formatge fresc o ratllat,
crema de llet, un raig d’oli d’oliva i, si cal, una mica de brou del que heu
retirat fins que tingui la consistència que us agradi.
-
A
part, demaneu a un adult que fregeixi unes llesques de pa amb una mica d’oli i
les deixi refredar sobre paper de cuina.
-
Un
cop fredes, convertiu cada llesca fina de formatge o de pernil dolç en la vela
d’una veler. Ho podeu fer travessant el formatge o el pernil amb un escuradents
i clavant-lo sobre la llesca de pa fregit.
-
Serviu
la crema de carbassó en un plat i deixeu-hi navegar el vostre veler. Amb això
ja tindreu una crema boníssima de carbassó amb una mica de pa fregit i formatge
o pernil. Però si encara voleu divertir-vos més, també hi podeu fer una illa
per als pirates (p.e. amb patata i bròquil com hem fet avui!) o tallar formatge
amb forma de peixets.
-
La
crema es pot servir tan freda com calenta.
Bon profit!
Elies de P4
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada