dilluns, 11 de juny del 2012

ELIAS de P4


Mar de carbassó amb barqueta i illa

Ingredients (per a 4 persones)
-          4 carbassons
-          4 talls quadrats de formatge (mozzarella o manxego tendre) o de pernil dolç
-          4 llesques de pa fregit
-          Si voleu, pastanaga, patata, carbassa, ceba...
-          Si voleu, oli d’oliva, crema de llet, formatge fresc o ratllat...

Passos
-          Poseu aigua en una cassola al foc. Tireu-hi un grapat de sal.
-          Mentrestant, peleu una mica els carbassons. Amb un pelador com el de la foto és gairebé impossible de fer-se mal. Talleu els carbassons pelats en trossos d’uns 4 cm.
-          Quan l’aigua bulli, poseu els carbassons a l’olla i deixeu-los bullir uns 10 o 15 minuts segons la mida dels talls. També hi podeu afegir pastanaga, patata, carbassa, ceba...
-          Quan siguin cuits, deixeu refredar una mica i retireu una part del brou de cocció.
-          Tritureu-ho tot amb la batedora electrònica. Hi podeu afegir formatge fresc o ratllat, crema de llet, un raig d’oli d’oliva i, si cal, una mica de brou del que heu retirat fins que tingui la consistència que us agradi.
-          A part, demaneu a un adult que fregeixi unes llesques de pa amb una mica d’oli i les deixi refredar sobre paper de cuina.
-          Un cop fredes, convertiu cada llesca fina de formatge o de pernil dolç en la vela d’una veler. Ho podeu fer travessant el formatge o el pernil amb un escuradents i clavant-lo sobre la llesca de pa fregit.
-          Serviu la crema de carbassó en un plat i deixeu-hi navegar el vostre veler. Amb això ja tindreu una crema boníssima de carbassó amb una mica de pa fregit i formatge o pernil. Però si encara voleu divertir-vos més, també hi podeu fer una illa per als pirates (p.e. amb patata i bròquil com hem fet avui!) o tallar formatge amb forma de peixets.
-          La crema es pot servir tan freda com calenta. 




Bon profit!
            Elies de P4

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada