PASTIS D'OLIVES I PERNIL
Ingredients:
* 250 gr de farina
* 1 sobre de llevat en pols
* 4 ous
* 1/2 got d'oli d'oliva
* 2 talls de pernil dolç de 100 gr cada un
* 150 gr d'olives verdes o negres sense pinyol
* 100 gr de formatge ratllat: emmental o de bola
* pebre i sal
* mantega per untar el motlle
Elaboració:
1. Barregem la farina, el llevat i un pessic de pebre i sal i ho
tamisem a sobre d'un bol. S'incorporen els ous d'un en un, tot remenant amb una
espàtula. S'afegeix l'oli i es barreja amb la batedora fins que quedi una pasta
fina .
2. Es talla el pernil a trossets i s'incorpora a la pasta junt amb les
olives i el formatge ratllat.
3. Amb la mantega s'unta un motlle, s'aboca la pasta a dintre, no ha
d'arribar fins dalt de tot perquè en coure, puja, i es vessaria
4. Es posa a coure al forn pre-escalfat a 180ºC uns 45-50 minuts. Comprovar
que està cuit punxant amb una agulla o ganivet.
5. Un cop s'hagi refredat, treure del motlle. Servir tebi o fred acompanyat
d'una amanida
Merci, bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada