divendres, 3 de juny del 2011

3-Julia de 1r.


LES MILLORS CROQUETES DEL MÓN

Per fer les millors croquetes del món es necessari:
1)    Posar-se el davantal
2)    Rentar-se les mans
3)    I somriure
Així segur que sortiran molt bones (i a més ens ho passarem molt bé)

Ingredients per 50 croquetes (ja que t’hi poses val la pena fer-ne moltes):

-          5 pits de pollastre a l’ast (molt important que siguin a l’ast)
-          130 gr. de pernil serrà (que sigui una mica bó)
-          3 cebes grans
-          4 cullerades soperes de farina
-          1 litre de llet
-          Nou moscada i sal
-          Farina de galeta i ous per l’arrebossat

Com ho hem fet?:

Primer tallem a trossets el pollastre i el pernil, i ho triturem amb el “un, dos, tres”. Ho posem en un bol.



Fem el mateix amb les cebes, ben triturades, i a la cassola amb oli d’oliva, per que es facin (la ceba ha de quedar ben feta i “rosadeta”)

Un cop tinguem la ceba ben cuita, s’afegeix la farina i es barreja. A continuació, anirem incorporant la llet poc a poc, sense parar de remenar. I és llavors quan afegim el pollastre i el pernil, la nou moscada i la sal, i continuem donant voltes a la massa. (Aproximadament ha d’estar uns 15 ó 20 minuts, primer ha de bullir la llet, i hem d’esperar fins que la massa agafi consistència)


Es deixa refredar la massa, ja que quan està calenta encara no es poden fer les croquetes,
i un cop freda, agafem 2 culleres i anem donant forma a les croquetes.

A continuació les arrebossem, primer amb ou i desprès amb farina de galeta, i ja les tenim llestes per fregir amb força oli ben calent.

El que fa l’iaia de la Julia (que és l’artista-creadora d’aquestes croquetes) és que, un cop les té preparades, les congela. I així a qualsevol moment les treu, i directament congelades, a la paella.

De veritat, son increíbles.

Neta Julia  + besàvia Núria + iaia Nora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada