LES MILLORS CROQUETES DEL MÓN
Per fer les millors croquetes del món es necessari:
1) Posar-se el davantal
2) Rentar-se les mans
3) I somriure
Així segur que sortiran molt bones (i a més ens ho passarem molt bé)
Ingredients per 50 croquetes (ja que t’hi poses val la pena fer-ne moltes):
- 5 pits de pollastre a l’ast (molt important que siguin a l’ast)
- 130 gr. de pernil serrà (que sigui una mica bó)
- 3 cebes grans
- 4 cullerades soperes de farina
- 1 litre de llet
- Nou moscada i sal
- Farina de galeta i ous per l’arrebossat
Com ho hem fet?:
Primer tallem a trossets el pollastre i el pernil, i ho triturem amb el “un, dos, tres”. Ho posem en un bol.
Fem el mateix amb les cebes, ben triturades, i a la cassola amb oli d’oliva, per que es facin (la ceba ha de quedar ben feta i “rosadeta”)
Un cop tinguem la ceba ben cuita, s’afegeix la farina i es barreja. A continuació, anirem incorporant la llet poc a poc, sense parar de remenar. I és llavors quan afegim el pollastre i el pernil, la nou moscada i la sal, i continuem donant voltes a la massa. (Aproximadament ha d’estar uns 15 ó 20 minuts, primer ha de bullir la llet, i hem d’esperar fins que la massa agafi consistència)
Es deixa refredar la massa, ja que quan està calenta encara no es poden fer les croquetes,
i un cop freda, agafem 2 culleres i anem donant forma a les croquetes.
A continuació les arrebossem, primer amb ou i desprès amb farina de galeta, i ja les tenim llestes per fregir amb força oli ben calent.
El que fa l’iaia de la Julia (que és l’artista-creadora d’aquestes croquetes) és que, un cop les té preparades, les congela. I així a qualsevol moment les treu, i directament congelades, a la paella.
De veritat, son increíbles.
Neta Julia + besàvia Núria + iaia Nora
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada