dilluns, 13 de juny del 2011

9-Àlex de 2n

CRESTES DE POMA (Apfeltaschen)

Una recepta ràpida, però que queda molt bé... i estan boníssimes!

Necessitaràs els següents ingredients:
- 1 paquet de pasta fullada
- 2 o 3 pomes d'una varietat més aviat àcida (però amb Golden també queden molt bé)
- 60 gr. de sucre
- 1 cullerada sopera de suc de llimona
- 1/2 cullerada de postre de canyella en pols
- 1 rovell d'ou
- 1 cullerada de postre de crema de llet


Procediment:

- Primer de tot, pela les pomes, treu-ne les llavors i talla-les en trossos com si fessis una truita de patata. Barreja els trossos de poma, el sucre, el suc de llimona i la canyella en un pot i deixa-ho coure a foc lent uns 8 minuts. Atenció: vés remenant sovint perquè tot plegat no quedi enganxat al pot.

- Deixa-ho refredar una mica al mateix pot abans de farcir els trossos de pasta fullada. Posa aproximadament una cullerada sopera de massa al mig o en una banda de cada tros de la pasta fullada i doblega-la pel mig. Amb una forquilla, tanca'n les vores.

- Barreja el rovell d'ou amb la crema de llet i fes servir aquest líquid per pintar amb un pinzell al damunt de cada cresta.

- Precalenta el forn a 200ºC i posa-hi les crestes de poma durant uns 25 minuts.

- Per cert, naturalment també pots farcir les crestes de pasta fullada amb altres fruites que t'agradin. Queden molt bones amb cireres o préssecs.


Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada