Galetes de Nadal
(En diem 'de Nadal' perquè a casa fa molts anys que les fem per Nadal amb les cosines i les regalem a avis, tiets, padrins, amics..., però es poden fer en qualsevol època de l'any!)
Ingredients
• 200g de mantega
• 200g de sucre
• 500g de farina
• un pessic de sal
• 1 ou gros
• s'hi pot afegir espècies, com ara canyella, vainilla o nou moscada.
També necessitareu un corró de pastisseria i motlles de diverses formes.
Preparació: Poseu en un bol la mantega (una mica estovada per poder-la treballar bé), el sucre, la sal i l’ou. Remeneu-ho tot amb les mans. Afegiu-hi la meitat de la farina i continueu barrejant-ho tot. Aneu afegint cada cop una mica més de farina fins que quedi una mena de pasta que es desenganxi del bol i dels dits.
Deixeu reposar la pasta un mitja hora perquè després en el forn es courà millor.
Enfarineu el marbre de la cuina i el corró. Poseu la pasta sobre el marbre i aplaneu-la amb el corró (mireu a la foto com ho feia l'Àlex ja fa 3 anys!) intentant que tingui un gruix d'un mig cm.
Un cop la pasta estigui ben estirada, feu galetes de diverses formes amb els motlles. La pasta sobrant, torneu-la a treballar i repetiu l'operació.
Poseu les galetes a la safata del forn a 170 graus durant uns 15 o 20 minuts. És bonic que quedin torradetes (però vigileu que no es cremin!).
Un cop cuites, traieu-les del forn. Veureu que s'endureixen!
Bon profit, pastissers! I feu-ne moltes, que s'acaben de seguida i us faran quedar molt bé!
Àlex de 1er
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada