Patates i mongetes màgiques amb pilotes gegants
(El més divertit? Arremangar-nos tots plegats per collir les verdures, preparar les mandonguilles... i menjar-nos-ho tot!)
Ingredients (per a 8 persones)
• 1 kg de patates
• 1 kg de mongetes tendres (nosaltres ho vam fer amb mongetes liles però també poden ser normals...)
• 1 kg de carn picada de porc i de vedella, ben barrejada
• 1 ceba
• all (tres grans)
• julivert (uns ramets)
• 1 o 2 ous
• farina de galeta (50 gr)
• 1 llesca de pa sec o torrat
• comí
• canyella en pols
• sal i pebre
• oli
• sajolida (uns ramets)
Preparació:
Les patates
Bulliu-les senceres amb sal i comí. Peleu-les un cop cuites.
Les mongetes
Bulliu-les en una altra cassola amb un pols de sal i un ramets de sajolida. Si són liles, ja veureu que són màgiques: un cop cuites, ja no són liles, sinó verdes!
Les pilotes
Poseu en un bol la carn picada, els ous, la ceba tallada a quadradets d'1 cm, l'all i el julivert ben picats amb un ganivet i la llesca de pa esmicolada (prèviament l’heu de deixar estovar amb aigua uns 10 minuts). Assaoneu-ho amb sal, pebre i canyella i barregeu-ho bé.
Amb la barreja, feu unes boles o mandonguilles gegants (com una pilota de tennis!). Enfarineu-les amb la farina de galeta.
Poseu una paella al foc amb l'oli. Quan sigui calent, fregiu-hi les pilotes a foc més aviat lent. Les haureu d’anar girant sovint. Un cop rosses, aparteu-les. (Hi ha qui les aixafa una mica perquè es coguin millor i llavors semblen hamburgueses).
Serviu un gran plat combinat amb les tres coses. Bon profit, cuiners!
Àlex de 1er.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada