dijous, 15 d’abril del 2010

ÀLEX de 1er.

Patates i mongetes màgiques amb pilotes gegants


(El més divertit? Arremangar-nos tots plegats per collir les verdures, preparar les mandonguilles...  i menjar-nos-ho tot!)

Ingredients (per a 8 persones)

•    1 kg de patates
•    1 kg de mongetes tendres (nosaltres ho vam fer amb mongetes liles però també poden ser normals...)
•    1 kg de carn picada de porc i de vedella, ben barrejada
•    1 ceba
•    all (tres grans)
•    julivert (uns ramets)
•    1 o 2 ous
•    farina de galeta (50 gr)
•    1 llesca de pa sec o torrat
•    comí
•    canyella en pols
•    sal i pebre
•    oli
•    sajolida (uns ramets)

Preparació:
Les patates
    Bulliu-les senceres amb sal i comí. Peleu-les un cop cuites.

Les mongetes
    Bulliu-les en una altra cassola amb un pols de sal i un ramets de sajolida. Si són liles, ja veureu que són màgiques: un cop cuites, ja no són liles, sinó verdes!








Les pilotes
    Poseu en un bol la carn picada, els ous, la ceba tallada a quadradets d'1 cm, l'all i el julivert ben picats amb un ganivet i la llesca de pa esmicolada (prèviament l’heu de deixar estovar amb aigua uns 10 minuts). Assaoneu-ho amb sal, pebre i canyella i barregeu-ho bé.
    Amb la barreja, feu unes boles o mandonguilles gegants (com una pilota de tennis!). Enfarineu-les amb la farina de galeta.
    Poseu una paella al foc amb l'oli. Quan sigui calent, fregiu-hi les pilotes a foc més aviat lent. Les haureu d’anar girant sovint. Un cop rosses, aparteu-les. (Hi ha qui les aixafa una mica perquè es coguin millor i llavors semblen hamburgueses).

Serviu un gran plat combinat amb les tres coses. Bon profit, cuiners!

Àlex de 1er.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada