dilluns, 5 d’abril del 2010

PAU F. de 1er.

Benvolguts i benvolgudes:

La recepta del pastís de poma que presentem  al concurs (la meva mare i jo, en Pau), potser no és novedosa, potser no és la més original, però us asseguro que és molt i molt fàcil de fer. Saludable, nutritiva i el millor de tot...que agrada a tothom. La fem molt sovint amb la mare per berenar i gairebé sempre l'ajudo.



Patís de poma (la recepta també serveix amb d’altres fruites)

Els ingredients que necessitem són els següents: (nosaltres el fem per a 6-8 persones)

- 1 kg de pomes (millor si són "golden")
- 3 ous
-125 gr. de farina blanca (millor si és ecològica)
- 50 gr. de mantega una mica desfeta
-100 gr. de sucre
-1/2 sobre de llevat per a pastisseria

Com l'elaborem:

En primer lloc encenem el forn per anar-lo escalfant (180º).

Seguidament barregem la farina, 2 ous (l'altre el reservem per al guarniment), el sucre, la mantega i el llevat  fins a obtenir una massa fina. Reservem una poma per a guarnir i les altres les ratllem i les incorporem a la massa. S'ha d'anar remenant fins que quedi ben lligat.

Posem paper vegetal per a cuinar en un motlle rodó (també podem untar-lo amb mantega perquè no s'enganxi la massa) i hi aboquem la barreja. La poma que havíem reservat, la pelem, li traiem les llavors i la tallem en forma de mitges llunes que anirem posant damunt la massa tot fent dos cercles: un de petit, a la part central i un de més gros a la part de fora. Batem l'ou que havíem reservat, li afegim una mica de sucre i "pintem" les mitges llunes (això li donarà un color molt bonic quan estiguin daurades).

Finalment, posem el motlle al forn calent a 180º, uns 40 minuts aproximadament, però caldrà punxar-lo amb un estri punxegut per comprovar si està cuit del tot. L'estri ha de sortir sec.

Consells de presentació:

Si oferiu el pastís com a postres, podeu afegir-hi un rajolí de xocolata calenta pel damunt, i acompanyat d'un bon cava...um!! no té rival (el cava per als adults, és clar). Els petits no necessitaran acompanyar-lo amb res perquè estaran massa enfeinats llepant-se els dits.

Bon profit!

Pau F. de 1er

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada