Pa artesanal cassolà
Ingredients
• ½ kg de farina de força (si pot ser ecològica)
• 350ml d’aigua tèbia
• 25g de llevat fresc
• 20cc de oli d’oliva
• 1 cullerada (mida cafè) de sal
Estris
• Bascula
• Bol gran
• Cullera de fusta
• Olla de vidre (per el forn)
Elaboració
Barregeu la farina amb la sal en un bol gran. Afegiu el llevat dissolt a l’aigua tèbia al bol i afegiu-hi l’oli. Feu una bola i passeu-ho al marbre enfarinat i amasseu durant 10 minuts. La massa no ha de quedar ni molt dura ni enganxosa. Si queda enganxosa, afegiu-hi farina al marbre i si queda dur o sec, afegiu-hi aigua.
Feu una bola i col•loqueu-ho en un bol net, tapat amb un drap de cotó en un lloc temperat i sense corrent d’aire i deixeu-ho reposar 1 hora com a mínim.
Torneu a amassar sobre el marbre enfarinat aproximadament 5 minuts, torneu a fer una bola i amb un ganivet feu-li una creu perquè li quedi una forma bonica.
Agafeu l’olla de vidre, pinteu la tapa amb oli i repartiu una mica de farina a sobre. Col•loqueu-hi la massa a la tapa i tanqueu amb la resta de l’olla de vidre. Introduïu-la al forn, prèviament escalfat a 200ºC durant 45 minuts.
L’olla de vidre fa la funció d’un micro forn perquè el pa no es ressequi.
Després de 45 minuts traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar a sobre de la safata de reixa del forn, fins que estigui fred.
BON PROFIT!
Si voleu ser mes atrevits, podeu fer-hi formes, hi podeu introduir coses com sobrassada, formatge o afegir-hi a la massa al últim amasat olives pipes, bolets... o deixeu volar la vostra imaginació.
Helena 6è Simpsons
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada